STAAL: UITGESTELD

Brebl Nijmegen

Wegens Corona is de try-out van zondag 28 november uitgesteld

STAAL is een vermenging van woorden, muziek en beweging die je meenemen naar een wereld waarin rechtlijnigheid en hardheid overheersen. Of toch niet? Robuust in aanvang slaat in STAAL de vertwijfeling toe. Is alles wel wat het is? Gedurende de voorstelling lijkt alles vloeibaar te worden.

Een nieuwe voorstelling van Romheen Met La Zona & Danscollectief DON staat garant voor een reis naar het onbekende. Muziek, woorden en beweging nemen de kijker/luisteraar mee naar een wereld die langzaam vloeibaar wordt. STAAL is een sfeervolle beleving waarin de muziek je wegdraagt, de woorden langzaam versmelten en de bewegingen jouw geest niets dan de vrije ruimte laat. 

DON2 werkt vanuit de dans (expressie) en de mime als disciplines en maakt bewegingstheater. Ze vindt haar inspiratie voor STAAL in de muziek en poëzie van de dichter Romheen en de Band La Zona en in de verhalen daarachter. DON2 onderzoekt de relatie tussen mensen in allerlei mogelijke omstandigheden met alle eigenaardigheden waarover mensen kunnen beschikken. Dat kan tot zowel pijnlijke, tedere als komische situaties leiden.

Wanneer: uitgesteld
Waar: Brebl, in het Honig Complex aan de Waal
Adres: Waalbandijk 14 e/f, Nijmegen. Te. +31 (0)24 – 6690009 
Kosten: Gratis
Details: Brebl (volg de link)

Gitaar/ toetsen: Barend Vd Pol
Drums/ percussie: Sander Roerdink
Bas/ percussie: Ronnie v Silfhout
Saxofoon/klarinet: Erik Laarman
Saxofoon: Maaike Theunissen
Stem: Jan Eikelenboom
Tesamen: Romheen met la Zona.

Dansmakers: Maike Stoepker, Herman Prüst, Michael Polman
Tesamen: DON2

Deze performance zal ook te zien zijn tijdens de Arnhemse Kunstnacht op 28 januari en het Short Kort Festival in de Lindenberg in Nijmegen op 29 januari a.s.

Voorproefje van de muziek van STAAL door La Zona op Vimeo
Meer over Romheen en La Zona
Kijk ook vooraf op de site van Brebl, want de QR-code van het Corona Toegang Bewijs wordt gescand.


STAAL: UITGESTELD