Wij zijn DON2

Dans Ontmoeting Nijmegen (DON 1.0) was jaren geleden een initiatief van een groep (semi-) professionele dansers, drama-docenten, dansdocenten. We gaven elkaar les, probeerden ideeën uit, we inspireerden elkaar, maakten soms een korte voorstelling en we hadden gewoon fijne dans- en bewegingssessies.

2019 Herman, Michael en Maike (Foto Chris Castelijns)

Op 11 november 2019 was de herstarten van onze dansontmoetingen met ongeveer 15 dansers, dansdocenten en dansmakers uit Nijmegen, Oosterhout, Ede, Malden en Arnhem w.o. Herman, Kees, Maike en Michael.

3 Oever Festival in september 2019 Maike, Herman en Michael (Foto Chris Castelijns)

Voor het 3 Oever Festival in september 2019 maakten Maike, Herman en Michael een voorstelling die we in de uiterwaarden van de Waal uitvoerden als DON2.

3Oever festival 2020 in de Pyramide Maike en Zwaan

DON2 trad voor het 2e jaar op rij op tijdens het 3Oever festival in 2020. De uitvoering in de Pyramide werd “live” gedaan door Maike en Zwaan, die al vele jaren ervaring hadden met voorstellingen maken en nu voor het eerst samenwerkten in deze D0N2 productie. Herman en Michael konden beide niet aanwezig zijn mede door het Corona-virus. Hun bijdrage was gepland met de videobeelden van Herman en de muziek van Michael. Tijdens de voorstelling bleek dit niet te kunnen.

Herman, Michael, Kees en Maike

In 2020 werkten we aan ook een stuk voor het Theaterfestival in Nijmegen Oost, maar door COVD-19 werd de voorstelling gecanceld. In 2021 werd ons stuk alsnog opgevoerd tijdens hetzelfde festival. Kees kwam erbij om de rol van Michael over te nemen die wegens risico op COVID-19 besmetting niet kon deelnemen.

Herman, Maike, Kees en Michael tijdens de Kunstraffinaderij in de Stevenskerk

In 2023 werkten we weer allemaal samen aan ons nieuwe stuk “Ogen(-)blik” wat we uitvoerden tijdens de Kunstraffinaderij in de Stevenskerk en in de Lindenberg tijdens het Schort Kort Festival. Door een polsblessure kon Michael voorlopig geen gitaar meer spelen en kwam Daniel erbij die met ons blijft werken aan nieuwe muziek voor dansstukken.

Kees, Maike, Herman, Daniel en Michael tijdens Schort Kort Festival 11 november 2023 (Foto René Schonenberg)