DON2 op 3 Oever festival

Foto: Chris Castelijns

Het 3 Oever Festival in het derde weekend van september, dat is drie dagen genieten op drie oevers van de Gelderse Poort. Met muziek, theater, dans, kunst en eten & drinken. Drie dansmakers tonen een nieuwe dansproductie ‘Veraf-wachting’ voor het eerst te zien op het 3 Oeverfestival op 21 en 22 september 2019.

De dansers gaan de dialoog met elkaar aan alsook met de omgeving. Met als thema: De (on)mogelijkheden van vriendschap: wanneer is het manipulatie, wanneer intieme verbondenheid? De vele mogelijkheden tussen vreemdheid en vertrouwdheid. “Old friends sit on a parkbench like bookends” (Simon & Garfunkel). “People come out of the rain, when you’re strange” (The Doors).

De dansers van DON-2 zijn: 
Maike Stoepker is dansmaker, heeft gewerkt met Dick Hauser en Nathalie Smoor en speelde in “Gaten in de Polder” van locatietheatergroep Traject. Vorig jaar danste ze bij het 3 Oever Festival in “Dijk van een wijf”. 
Herman Prüst danst 25 jaar o.a. bij Carla Hamel, werkte mee aan een aantal projecten o.a. de dansfilm Perpetuum Mobile en gaf een paar jaar les in dansexpressie. 
Michael Polman is docent dansexpressie en mede-oprichter van WijZijn.Dance waar hij ook diverse dansprojecten mee realiseerde.

Locatie: Er werd gedanst op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 vanaf 13:00 uur in de Klompenwaard – tussen Hulhuizen en Fort Pannerden – meteen bij de Doornenburgse kant van de Veerdienst Millingerwaard-Doornenburg

Een uitgebreide fotogalerij van de voorstelling is via deze link te zien.

DON2 op 3 Oever festival